Beauty

The Medik8 peeling tegen pigment vlekken en meer!

Ik kan me nog heel goed herinneren wanneer ik mijn eerste pigment vlekjes in me gezicht kreeg… Een jaar of 20 was ik en ging met mijn familie naar het mooie Ibiza. Ik was nog lekker Hollands wit en daar wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk verandering in brengen!
Dus hup naar het strand en zonnen maar!!
Einde van de dag uiteraard even checken bij je bikini hoe bruin ik was geworden en je zag al verschil, lekker!!!
Die avond gingen we Ibiza stad in en stopte bij een yoghurt ijswinkel… Ik keek in de spiegel en er viel me een donker plekje op in het midden van mijn rechterwang. Het stoorde me eigenlijk direct, want mijn gezicht was nog vrij bleek en die plek was echt donker, niet mooi!
Ik had geen idee wat het was en bleef dus ook gewoon volop met me gezicht in de zon liggen. De plek werd tijdens deze vakantie wel iets groter maar ik werd ook bruiner dus het viel minder op en ik hoopte en dacht dat het wel weer weg zou gaan.

Maar dit was zeker niet het geval… Ik kwam er na een tijd achter dat het zeker niet weg zou gaan en dat het eigenlijk alleen maar erger en erger werd. Uiteindelijk zat mijn hele rechterwang vol met kleine pigment vlekken.

Zeker na een week vakantie waarin de zon lekker op me gezicht had geschenen werd het echt heel erg. En in plaats van me mooi te voelen na een zonvakantie, voelde in me toch wel onzeker. Ik kreeg bijvoorbeeld vaak de vraag wat ik in me gezicht had en ik vond het echt niet mooi.
Uiteindelijk ben ik er achtergekomen dat ik de pigmentvlekken kreeg van mijn spiraal (hormonen dus) en vooral als ik met mijn gezicht in de zon ging werd het erger.

‘Lekker zonnen zonder zorgen was er dus niet meer bij’

Echt heel vervelend want ik wilde dus niet meer met me gezicht in de zon en kon dus niet meer lekker bruin worden! Ik moest echt factor 50 smeren dan ging het wel goed, maar ja… Ik had dus altijd een spierwit gezicht met bruine vlekjes. Natuurlijk geen grote ramp, maar ik was wat jonger en vond dat toen wel echt vervelend, ik bedoel elke vrouw wil toch een mooie egaal huidje 😉

Ik ben nu 15 jaar verder en nu is de tijd heel anders. Heel erg bruin zijn hoort niet meer echt tot een schoonheids ideaal. En eigenlijk moet iedereen in deze tijd wel met factor 50 smeren, want anders is het zelfs gevaarlijk.
Maar de vlekken die toen zijn ontstaan zijn niet meer weg gegaan dus ik droeg tot op heden nog steeds altijd wel make up, het liefst ook naar het strand of tijdens sporten want ik vond het gewoon echt niet mooi…

 

Zo zag  mijn rechter wang eruit zonder make up, voor de Medik8 WhitePeel, op mijn voorhoofd zie je ook wat pigment. De andere kant van me gezicht had minimaal pigment.

MAAR mijn vriendin Lucienne Cohen, erkent schoonheidsspecialiste en ook werkzaam bij Boudoir. Werkte al een tijdje met de producten van Medik8 en wees mij erop dat Medik8 nieuwe Peels had… waaronder ook een voor pigment!!
Uiteraard moest ik dat uitproberen. Ik heb hiervoor nooit iets aan de pigment gedaan. Ik vond het altijd heel moeilijk om te kiezen wat voor behandeling ik dan zou moeten hebben. Dus ik dacht nou ja ik smeer gewoon een make up op en klaar. Maar dit was natuurlijk wel echt een kans om op een veilige en vertrouwde manier iets te doen aan mijn pigment. Dus januari ben ik begonnen met mijn WhitePeel. een kuur bestaat uit 4-6 behandelingen. Omdat mijn pigment best aanwezig was, moest ik zeker 4 Peels doen en dan zouden we verder kijken hoe mijn huid eruit zag na deze 4 Peels.

‘Een medik8 peel tegen pigment, dat klinkt goed!’

De behandeling zelf heb ik heel goed ervaren. Uiteraard is het wel een peel dus je voelt het, als dit niet zo zou zijn gebeurd er ook niks met je huid en dat wilde ik natuurlijk wel.
Ik heb de behandeling gefilmd en gefotografeerd zodat je goed kan zien wat er gebeurd…

IMG_2136 (klik hier)
allereerst wordt mijn gezicht 2 keer gereinigd met de porecleanse gel.

Daarna wordt mijn huid voorbehandeld met een pre peel. Dit ruikt niet zo lekker en gaat zelfs al een beetje prikken. Daarna worden de gevoelige plekjes op de huid (zoals mondhoeken, wondjes en permanente make up) met een beschermingscreme afgedekt.

Nu wordt de peeling aangebracht, deze is vloeibaar en begint direct te werken zodra ze hem op mijn gezicht aanbrengt. De inwerktijd is maximaal 3 minuten en tijdens dit intrekken vraagt Lucienne constant hoe mijn gezicht aanvoelt en hoe het met me gaat. Tijdens dit proces voel je inderdaad dat je gezicht warm wordt en ik moet aangeven wanneer ik het te warm vind worden. Want wanneer de peeling afgeblust wordt door de neutralisatie spray vlamt het nog even op.
Ik was een beetje bang voor dit moment van afblussen (ik heb een lage pijngrens en ben altijd wel een beetje bang voor pijn) dus durfde de volle 3 minuten niet af te maken. Uiteindelijk viel het me heel erg mee en durfde ik het tijdens de behandelingen die volgde langer op mij gezicht te laten zitten.
Zie hieronder 2 filmpjes over de peeling en het afblussen ervan.

IMG_2141 (klik hier)
Hier is de peel aan het intrekken

IMG_2142 (klik hier)
Hier wordt de peel ‘afgeblust’


Na het afblussen brengt ze direct koude compres verbandjes aan om de huid af te koelen, gevolgd door een kalmerende cleanse die de huid echt kalmeert. Dit voelt zo heerlijk verzachtend aan, zie het filmpje hieronder
IMG_2147 (klik hier)

Dan worden er nog 3 verschillende serums aangebracht die kalmerend, voedend en hydraterend werken. Als laatste laag gaat de recovery Cream op mijn huid. De producten ruiken heerlijk en de crème is heel rijk en vol, dit voelt echt heel prettig aan. De cleanse en creme krijg ik mee naar huis voor thuis gebruik in de eerste week (deze producten zitten bij een kuur van 4 behandelingen)
Ik moet vanaf nu mijn huid met minimaal factor 30 beschermen op elk moment van de dag.

Hierna is de behandeling klaar, mijn gezicht voelt wel nog steeds warm aan en trekt een beetje maar als ik in de spiegel kijk, vind ik het er heel mooi en doorbloed uit zien! De foto hieronder is gemaakt direct na de peel

De producten die ik mee naar huis krijg wil ik ook heel graag gebruiken merk ik. Mijn huid heeft ze echt nodig. De eerste dag is mijn gezicht rood en voelt wat trekkerig aan. Daarvoor is de rijke crime die ik mee nar huis heb gekregen echt heerlijk. En de cleanse is heel zacht voor mijn huid en dat heeft het deze dagen ook echt even nodig. Ik voel zeker dat er iets gebeurd met mijn huid en na 2 dagen ga ik ook vervellen. Tuurlijk is dit niet het mooiste moment van de peel. Je huid is roder en je hebt velletjes die los laten van je gezicht. Maar dit is natuurlijk ook wel echt wat ik wil want ik wil zo een mooie gaan baby huidje, net als mijn dochtertje 😉
Wel een voordeel: je kan gewoon make up gebruiken deze dagen.
Dit proces duurt een klein weekje en het is echt niet zo dat ik de deur niet uit wil of mijn dagelijkste dingen niet kan doen. Ik zou het alleen niet aanraden als je bijvoorbeeld jarig bent, een bruiloft of een ander mooi feest hebt gepland die week.
De Peels erna waren iets heftiger als de eerste peel (wat ook de bedoeling was) en ik zag mijn huid echt na elke peel egaler worden.

Ik heb nu 4 whitePeels gehad en mijn huid ziet er echt zo mooi uit. Ik ga nu zelfs zonder make up de deur uit  en voel me veel zelfverzekerder. Het pigment is op veel plekken gewoon weg en dat al na 4 keer. Ik ga zeker nog voor de zomer de laatste 2 Peels doen!
En ja… In de zon kan ik nog steeds niet want dan komen uiteraard de pigment vlekken weer terug. Maar dat maakt me niet uit. Mijn gezicht is echt zoveel mooier als dat het was en ik zorg vanaf nu voor een goede bescherming. Wat in deze tijd sowieso heel belangrijk is en dan maar iets minder bruin!

Lijkt het je interessant om ook een Medik8 peeling te ondergaan of wil je graag nog meer informatie? Dan kan je contact opnemen met Lucienne Cohen 0623972853
Er zijn 4 verschillende Medik8 peelings: pigmentatie, agepeel, acne peel en de eye peel. Ook hierover kan je uiteraard contact opnemen met Lucienne.