Fashion

De zomer van Fabienne Chapot

Waarom is het nog zo koud!! We willen geen temperaturen meer onder nul… We hebben zo een behoefte aan het zonnetje, de fluitende vogeltjes EN in de nieuwe collectie van Fabienne Chapot. In deze blog vertel ik jullie over Fabienne Chapot, over haar collectie en over hoe je nou al die printjes met elkaar kan combineren.

Het is maart. En in maart krijgt iedereen alweer hoop… Hoop op zon en hoop dat je dan EINDELIJK dat ene leuke item van Fabienne Chapot aan kan wat je hebt gekocht maar nog steeds niet aan kan.
In Zandvoort, waar ik woon en mijn winkel is gevestigd, worden de strandtenten alweer opgebouwd in februari. En dan hebben wij hier in Zandvoort het gevoel dat de zomer alweer gaat beginnen.
Ik weet niet of het ook in het binnenland geldt, maar wij krijgen dan alweer de kriebels voor de aankomende zomer!
En hebben ook het gevoel dat die er bijna is. Maar meestal komen we van een zeer koude kermis thuis want in Nederland is het natuurlijk geen mooi en warm weer vanaf februari! Eerder het tegenovergestelde en moeten we echt nog even wachten op het mooie weer. Want we weten allemaal…  maart roert zijn staart en april doet zelfs ook nog wat ie wil.

‘Ook de collecties van onze favoriete merkjes zoals oa Fabienne Chapot komen in februari alweer binnen’

En daarbij komt ook nog dat er bij ons in de winkel alle voorjaarscollecties van onze merken weer binnen komen. Weg met al die sale en winter items. Heerlijk de nieuwe zomer spulletjes uitpakken, passen, lookjes maken en stiekem ook in me eigen (alvast opgeruimde) kast hangen. (In mijn vorige blog vertel ik hoe je je kast alvast kan voorbereiden op je nieuwe items, lees hem hier)
Mooi op kleur, de nieuwe broekjes bij elkaar en de tops mooi bij elkaar opgehangen. Elke keer als die kast open gaat komt er een kleuren parade uit waar ik zo vrolijk van wordt. MAAR… Ik kan het nog niet aan!! En dat geldt uiteraard ook voor al onze klanten die in de winkel komen, op die ene klant na die zo een mazzel heeft dat ze 2 weken naar het zonnetje gaat.
Bij elke zonnestraal denk ik: ‘kan ik dat topje al aan of is het echt nog te koud?’
En ja als je de vooruitzichten dan ziet dat het weer -5 gaat worden en ik toch weer die winter items eruit moet pakken begint je dag toch iets minder leuk dan dat je met je leuke nieuwe Fabienne Chapot blousje de deur uit kan.
Maar de vooruitzichten zijn nu een stuk beter en we gaan richting de 10 graden… Tijd dus om jullie voor te stellen aan Fabienne Chapot spring/summer 2018

‘Tijd om jullie voor te stellen aan de Fabienne Chapot spring/summer 2018 collectie’

Ondertussen kennen veel mensen 1 van onze favoriete merkjes wel. Fabienne Chapot, hiervoor bekend als FAB, heeft haar 3e kleding collectie uitgebracht en het is by far de beste tot nu toe!
Heerlijke gekleurde prints van super mooie viscose materialen en een hele mooie pasvorm. Ze noemt haar collectie ss18 de Paradise summer Collection. En wij snappen waarom. Je waant je serieus in tropische sferen als je naar de collectie kijkt. Prachtige lange zomerjurken, goed draagbare tunieken, the perfect blouse, heerlijke vrolijke en zomerse hakken en zo kunnen we nog wel even door gaan met het opnoemen van de items uit haar collectie. Er is echt voor ieder wat wils.
De collectie is zeer chique te dragen maar ook speels en zelfs sexy… Want dat mag in de zomer wel een beetje toch..?
De meest populaire prints naar mijn idee zijn toch wel de lobster print en de papaya print. Hier hebben wij in de winkel verschillende items van hangen, van bikini tot jurkje en van blouse tot broek! Je kan ze combineren met elkaar, print op print. Maar ik kan me voorstellen dat je dat ‘to much’ vindt. Daarom hebben wij ook een aantal basic items toegevoegd aan de collectie zodat je je blouse met print ook goed kan dragen op een effen broek en zelfs op een leuke jeans.

‘Maar hoe combineer je nou al die prints’

Prints zijn leuk! Maar misschien vinden sommige het moeilijk om ze te combineren. Hierbij mijn tips hoe ik ze stijl en hoe je er niet als een clown bij loopt maar juist heel stijlvol en trendy.

1. print op print, in dit geval dus 2 dezelfde prints op elkaar. Bijvoorbeeld een broek met daarbij in dezelfde print een blouse. Het voordeel hiervan is dat je outfit 1 geheel wordt en daardoor lijk je een stuk langer! (hierover binnenkort meer)

2.als je print op print wilt dragen (2 keer dezelfde print zoals bij 1 beschreven) zoek dan wel de fijne, iets rustigere prints uit zodat het niet een te druk verhaal wordt.

3.  combineer de print items met een effen kleur. Wil je 2 items met dezelfde print in 1 look wilt combineren, zoals een paar schoenen en een blouse draag daar dan een effen kleur tussen. Daardoor kun je op een subtiele manier 2 items heel goed met elkaar combineren.

4. draag je liever je prints apart… Combineer dan je prints met dezelfde kleurtinten. Zit er veel rood in je print blousje, combineer deze dan met een rode broek. Of bijvoorbeeld met een jeans en een paar rode hakken.

5. en dan heb je natuurlijk nog de optie 2 verschillende prints in 1 look. Dit kan onwijs leuk zijn, maar je kan ook totaal de plank mis slaan… Tegenwoordig kan en mag alles dus het is zeker het proberen waard. Kijk in je kast wat je allemaal nog hebt hangen in prints en trek het gewoon bij elkaar aan. Kijk kritisch in de spiegel en let altijd goed op de kleur samenstelling. Zo kan een streep met een bloemenprint onwijs gaaf zijn of een bloem met een ruit print! MAAR let op de kleuren, als die matchen moet het goed komen 😉

Wil je onze collectie van Fabienne Chapot bekijken? Wij hebben hem in de winkel hangen en op onze Website staan, klik hier om direct naar de items van Fabienne Chapot te gaan in de webshop. In de webshop geven wij bij elk item een uitgebreide uitleg over hoe je hem kan stijlen en waarmee je hem kan combineren. Maar uiteraard vinden ik en mijn collega’s het super gezellig als je bij ons langs komt in de winkel en wij jou daar persoonlijk advies kunnen geven.

Helaas is er nog geen kledinglijn voor kinderen van Fabienne Chapot dus ik moet mezelf en Sensi voorlopig mixen en matchen met Fabienne Chapot en dit te leuke pakje van de Ali Express!