Lifestyle

Een bijzonder verhaal in mijn eerste blog

Oké mijn eerste blog, ik zou eigenlijk niet weten waar ik moet beginnen. Het is ook nooit een plan geweest maar we moeten mee met deze tijd en blogs zijn HOT!! Dus hier gaan we dan. Spannend, want eigenlijk is het best persoonlijk. Maar soms moet je ook eens iets doen wat je nooit eerder hebt gedaan. En eigenlijk heb ik best een bijzonder verhaal om te vertellen.

Een tijdje geleden zei een klant tegen ons: ‘jullie hebben zo een bijzonder verhaal in je bedrijf, jullie moeten daar een blog over schrijven. En wekelijks jullie belevingen vertellen’. Dat ben ik niet vergeten, maar dankzij tijd gebrek en iets meer vermoeidheid als normaal is het er steeds niet van gekomen. Ondertussen loopt het bijzonder verhaal bijna op zijn einde. En het zou toch zonde zijn om er niks mee te doen, dus ik dacht: waarom niet!? Beter laat dan nooit…

Ik denk dat de meeste die dit lezen wel weten wat voor bedrijf wij hebben en wie wij zijn. Maar de bedoeling is natuurlijk om ook andere mensen te bereiken met deze blog. Daarom zal ik het toch even in het kort vertellen. Wij zijn een beauty en fashion store in Zandvoort aan Zee. Dat houdt in dat wij een fashion store hebben met mooie merkjes kleding, sierraden, schoenen en geuren waar wij vrouwen gelukkig van worden. Daarnaast hebben we ook een groot beauty gedeelte. Daar geven wij verschillende behandelingen zoals nagelstyling, wimperstyling, browstyling, tanden bleken, gezichtsbehandelingen, spa pedicure en permanente make up. Boudoir by sara bestaat al bijna 14 jaar en we werken daar op dit moment met 9 vrouwen. En niet zomaar vrouwen. Wij zijn een heel hecht team, wat al heel veel jaartjes samen werkt. Sommige zelfs al 9 jaar, ook dat maakt ons een bijzonder verhaal vind ik zelf. En daar ben ik stiekem best trots op.

Maar dat is niet het bijzondere verhaal waar onze klant het over had… 3 van deze boudoir meiden zijn zwanger, nu is DAT nog niet eens zo heel vreemd, maar wij zijn alle 3 in dezelfde week uitgerekend EN we krijgen alle 3 een meisje!! Dit was absoluut niet gepland natuurlijk (dat kan ook helemaal niet) en het was voor ons alle 3 ook echt een verrassing toen we het van elkaar hoorde. We vertelde het elkaar na hetzelfde weekend waarin we het ontdekt hadden. We hadden natuurlijk alle 3 het idee iets te gaan vertellen waar we de enigste in zouden zijn. Maar niks bleek minder waar!! ‘Ik heb een nieuwtje… ik ben deze week niet ongesteld geworden…’ en de ander ‘oké nou dan heb ik ook een nieuwtje, ik ook niet!’ Waarbij vervolgens de derde zei ‘ik ook niet’… Hoe kan dat!!! Alle 3 in dezelfde week?? En ja hoor na een gesprek bij de verloskundige bleek idd dat we alle drie tussen 24 juni en 2 juli uitgerekend zijn. Ongelofelijk maar waar! Daarna kwam de 15 weken geslachtsecho… En om de beurt kwamen we er ook nog is achter dat we alle 3 een meisje verwachten!! Hoe dan, hoe toevallig is dat! 3 meiden werkend in een op en top vrouwenbedrijf en dan ook nog alle 3 een meisje. In precies dezelfde week!

Het proces van zwanger zijn maken wij dus heel nauw met elkaar mee en daarbij uiteraard ook onze klanten die elke 3 a 4 weken bij ons binnen komen voor behandelingen of om te shoppen. Elke maand zijn we weer een stukje dikker geworden en elke maand hadden wij natuurljk wel weer een ander ‘probleem’. Op dit moment zijn wij 31 weken zwanger, de een een paar dagen meer de ander een paar dagen minder. We mogen dus al zeggen dat we hoog zwanger zijn en dat vinden wij natuurlijk reuze lekker om te zeggen want nu hebben we echt een rede om te klagen 😉 En we klagen wat af hoor!! Hahaha elk kwaaltje wordt besproken, elk tegenvallertje word geopperd en we zijn absoluut niet gesloten over alle ‘nadelen’ van het zwanger zijn. Maar heel stiekem zijn we alle 3 natuurlijk heel gelukkig. Gelukkig over het feit dat we zwanger konden worden. En gelukkig dat onze zwangerschap tot nu toe goed verloopt maar ook zeker gelukkig over het feit dat het met de andere ook goed gaat. Want hoe vreselijk zou het zijn als het met 1 van ons niet goed zou gaan en van zo dichtbij zou moeten zien dat de andere 2 wel een goede zwangerschap hebben. Om nog maar niet te denken aan een afgebroken zwangerschap… We hebben echt ontzettend veel steun aan elkaar. En kunnen natuurlijk alles met elkaar bespreken als we ergens onzeker over zijn of als we iets niet weten. We even elkaar tips en wijzen elkaar op dingen die we moeten regelen en doen. Ik kan me nu niet indenken dat ik helemaal alleen zwanger zou zijn, ik zou bijna denken dat ik me eenzaam zou voelen haha. Het scheelt natuurlijk een heleboel als er ergens een feestje of etentje is en je niet in je eentje aan de muntthee zit of geen carpaccio of lekker sushi mag eten.

We zijn alle 3 heel anders en onze kamertjes zien er alle 3 totaal verschillend uit, we hebben elkaar maar wel even in vertrouwen de namen verteld want stel je voor dat we dezelfde naam in gedachte hadden! Want het zou toch een beetje een rommelig worden als we dan ook nog is dezelfde namen hebben! Maar die hadden we gelukkig niet en nu is iedereen natuurlijk onwijs benieuwd naar hoe we ze gaan noemen. Er wordt zelfs een poeltje in de zaak gehouden onder onze klanten wie welke naam gaat geven, iedereen doet een euro per naam in de pot en wie het raadt krijgt uiteindelijk de pot. Raadt niemand de naam, dan is de pot voor ons…

Nu is er natuurlijk ook nog de grote vraag: ‘hoe gaan jullie dat straks doen?!’ Moet die leuke winkel nou dicht als er ineens 3 meiden tegelijk stoppen en kunnen alle klanten nog wel terecht voor de behandelingen?? Dat was natuurlijk ook wel even mijn grote vraag… Maar eigenlijk hadden we dat na de eerste 3 maanden al geregeld. We zijn met ons hele team gaan zitten en hebben besproken hoe we dit nou moesten gaan doen. Gelukkig wilde alle andere ‘niet zwangere’ meiden extra werken in de maanden dat wij er niet zijn en we hebben dus voor juni, juli en aug een geheel nieuw rooster gemaakt. Alle dagen van de missende meiden zijn gedekt en ook in de winkel hebben we 2 meiden die de boel opvangen. Wat een heerlijk gevoel was dat toen alles geregeld was! Het blijft spannend natuurlijk. Om de winkel een tijdje alleen te laten en niet precies te weten hoe het allemaal gaat elke dag. Maar de meiden die werken, werken al een hele tijd met elkaar en zijn super goed op elkaar ingewerkt. Daarom weet ik zeker dat alles goed zal gaan!

Het is niet de bedoeling dat ik elke week ga schrijven over ons zwangere verhaal hoor… Er zal elke week weer een nieuw onderwerp aangekaart worden. We hebben natuurlijk van alles te vertellen over mode, beauty, het bedrijf en persoonlijke leven. Dus heus niet elke week een baby verhaal. Maar je begrijpt denk ik wel dat het op dit moment HET gesprek van de dag is en dat er af en toe nog wel een leuk babyverhaal voorbij zal komen 😉

 

[gravityform id=”3″ title=”true” description=”true”]